Üye olmak ve konular hakkında detaylı bilgi almak için İLETİŞİM bölümünden bize ulaşabilirsiniz.
Uhad Hakkında
Duyurular

Sayın Üyelerimiz derneğimize katkılarınızı bekliyoruz.


İstanbul Hava Durumu
Etkinlik Takvimi
Anket
Yurdışında herhangi bir sosyal haktan yararlandınız mı ?
 
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD  
EURO  
       
Özlü Sözler
İstemek "istiyorum" demek değil, harekete geçmektir. (A.Maurrois)
Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.
 
  
ALMANYA AVRUPA HUKUKUNU ÇİĞNİYOR - HARUN GÜMRÜKÇÜ
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Nebahat UZUN HAMBURG- Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Gümrükçü, Hıristiyan Demokrat Partili Almanya eski Başbakanı Helmut Kohl’un 1982’lerde Almanya’daki Türklerin sayısını yarıya indirmek istediği konusunun yeni bir mesele olmadığını ve halen güncelliğini koruduğunu açıkladı.

Almanya’nın yıllardır özellikle Türkleri dışlayıcı bir politika izlediğini hatırlatan Prof. Dr. Gümrükçü, mevcut hükümetin de bu politikaya destek vererek Türklerin sınır dışı edilme süreçlerini hızlandırdığını ifade etti. Bu kararların Avrupa hukukuna göre suç teşkil ettiğini belirten Prof. Dr. Gümrükçü, “Avrupa hukuku çerçevesinde Almanya’da genel güvenliği tehlikeye atmayan hiç kimse sınır dışı edilemez. Burada ise süreli oturumu olan Türkler sosyal yardıma muhtaç oldu diye bile sınır dışı ediliyor. Bu bir suçtur. Bu yönde Avrupa Adalet Divanı’nın Türkler lehine almış olduğu 5 örnek karar mevcuttur” dedi.

TÜRKİYE, AVRUPALI TÜRKÜN HAKLARINA SAHİP ÇIKSIN

Türklerin sınır dışı kararlarının Türkiye Cumhuriyeti Başkonsoloslukları tarafından imzalanmasının zorunlu olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Gümrükçü, bu kararların altına imza atan Başkonsolosların da suç işlediğini iddia etti. Prof. Dr. Gümrükçü, “Başkonsolosların bu belgeleri imzalamadan önce Avrupa hukukuna uygunluğu konusunu iyice incelemesi lazımdır ve eğer hak ihlali yoksa sınır dışı belgeleri ancak o zaman imzalanabilir. Avrupa hukukuna aykırı davranılması durumunda vatandaş Başkonsolosluğu mahkemeye verebilir” şeklinde konuştu.

2005 yılına kadar Hamburg’da yürüttükleri çalışmalar nedeniyle sınır dışı kararlarında azalma olduğunu, fakat kendisi Türkiye’ye döndükten sonra bu kararların yeniden arttığını hatırlatan Prof. Dr. Gümrükçü, “Sınır dışı edilen Türklerin sayısı 15 bini buldu. Bunların birçoğu da haksız yere sınır dışı edildiler ama haklarını bilmedikleri için haklarını koruyamadılar. Türkiye hükümetinin bir an önce Avrupa hukukunun Türklere verdiği haklara sahip çıkmasını, buraya yıllarca emek vermiş insanlara yapılan haksızlıklara dur denilmesini talep ediyorum” dedi.


Okunma Sayısı: 3366

 


Yazdır

 

 DİĞER HABERLER












Üye Giriş Paneli
E-posta:    
Şifre:       
Şifremi unutum
Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
 
Köşe Yazıları
Günlük Gazeteler